Deze pulled chicken is bereid op mijn Grill Bill XL Pro kamado BBQ en een 6 liter Dutch Oven van Valhal Outdoor. Ik gebruik hiervoor een echt Eindhovens biertje, De Evoluonder van Brouwerij 100 Watt, uit Eindhoven.
Dit recept is gemaakt op mijn Grill Bill XL Kamado BBQ, Maar je kunt dit recept natuurlijk ook maken op een andere BBQ.
Pulled chicken gestoofd in Hollands Bier van Brouwerij 100 Watt
2
Personen15
minutes2
hours2
hours15
minutesHet bereiden van pulled chicken op de Kamado BBQ is eenvoudig, maar vereist wel wat geduld. Het vlees moet langzaam garen op een lage temperatuur om de perfecte malsheid te bereiken. Het resultaat is echter de moeite waard: heerlijk sappig en smaakvol vlees dat zo van het bot valt.
Ingrediënten
3 st kippendijen
2 el Angus & Oink Feather Duster kruiden (naar smaak)
0.5 blikje blikje tomatenpuree
0.5 fles Evoluwonder van brouwer 100 Watt
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels barbecuesaus (optioneel)
Versgemalen zwarte peper
Zout naar smaak
Brioche broodje of ander vers broodje
Blaadje sla
0.5 Wortel julienne gesneden
0.5 Tomaat
Instructies
- Zet de Dutch oven op het directe deel van de kamado om op te warmen.
- Voorbereiding van de Kippendijen; Wrijf de kippendijen in met de Angus & Oink Feather Duster kruiden. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn aan alle kanten.
- Zet de Dutch oven op het indirecte deel. Grill de gekruide kippendijen op de barbecue tot ze een mooi grillkleurtje hebben, ca 3 min. per zijde.
- Voeg de fijngesnipperde uien en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. En dan de kippendijen. Temperatuur ca. 180 graden.
- Voeg nu het bier en tomatenpuree toe en roer goed door elkaar, laat het geheel sudderen met het deksel op de Dutch oven tot de kippendijen mals zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen. Dit duurt meestal 1.5 a 2 uur. Roer om de 15 min. om om te voorkomen dat het geheel aan de pan blijft plakken. Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.
- Ga door naar stap 1 van de wildzwijn filet.
- Warm de briochebroodjes voor ong. 10 min. tot ze een beetje krokant zijn.
- Pullen van de Kip; Haal de kippendijen uit de Dutch oven en gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken (pullen). Als je wilt, kun je ook wat barbecuesaus toevoegen voor extra smaak.
- Serveer het pulled chicken mengsel op het brioche broodje samen met de sla, wortel en gesneden tomaat. Voeg eventueel extra saus, en of zout en peper toe naar smaak. Smaklelijk!
Dit recept gemaakt?
Tag @bbqnoeier op Instagram en hashtag ‘t #bbqnoeier
Dit recept gemaakt?
Like us on Facebook