Hongaarse Goulash in uit de Dutch Oven

Goulash bbq recept

Goulash is een traditioneel Hongaars gerecht dat vaak wordt gemaakt met rundvlees, uien, paprika en tomaten. Het wordt vaak geserveerd als een stoofpot, makkelijk de bereiden in de Dutch oven op de kamado bbq, en is een stevige en smaakvolle maaltijd.

Goulash is ontstaan in Hongarije in de 9e eeuw en was oorspronkelijk een gerecht dat door herders in de Puszta (de Hongaarse laagvlakte) werd bereid. Het werd gemaakt van rundvlees, uien en paprika, en werd gekruid met peper en andere kruiden. Het werd gekookt in een ketel boven een open vuur en werd vaak geserveerd met brood of aardappelen.

Tegenwoordig is goulash super populair in veel delen van Europa en daarbuiten. Je kunt het maken met verschillende soorten vlees, zoals rundvlees, varkensvlees of lamsvlees, en sommige recepten bevatten ook aardappelen, wortelen of andere groenten.

Er zijn veel verschillende recepten voor goulash, maar de meeste omvatten het stoven van vlees en groenten in een tomaten- of paprikasaus. Het gerecht kan worden gekruid met verschillende kruiden en specerijen, zoals komijn, karwijzaad, tijm en laurierblad, afhankelijk van de smaakvoorkeuren van de kok.

Goulash is een stevige maaltijd die perfect is voor koude dagen. Het is ook gemakkelijk te maken en kan in grote hoeveelheden worden bereid, waardoor het een populair gerecht is voor feesten en bijeenkomsten.

Hongaarse Goulash in uit de Dutch Oven

Recipe by Bill
0.0 from 0 votes
Course: BBQ Inspiratie, Kamado BBQ ReceptenCuisine: HongaarsDifficulty: makkelijk
Personen

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Kooktijd

3

hours 
Totaal

3

hours 

30

minutes
BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredients

  • 350 gr 350 Sukade, in blokjes gesneden

  • 1 1 grote ui, fijngehakt

  • 1 1 grote paprika, in blokjes gesneden

  • 1 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 1 eetlepel paprikapoeder

  • 1 1 eetlepel bloem

  • 1 1/2 1 1/2 kopjes (450ml) beef bouillon

  • 1 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 1 theelepel suiker

  • 1/2 1/2 theelepel zout

  • 1/4 1/4 theelepel zwarte peper

  • 1 1 eetlepel olie

  • 2 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden

  • 50 gr 50 (optioneel) vet van de vetkap van de sukade

Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado

Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!

Directions

  • Verhit wat olie, (en eventueel vet van de sukade vetkap) in een Dutch Oven, en bak het rundvlees rondom aan tot het goudbruin is. Haal het rundvlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg de uien, knoflook, paprika’s, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, en tomatenpuree toe aan de pan. Bak tot de uien zacht zijn.
  • Voeg het rundvlees terug in de pan, samen met de tomatenblokjes, bouillon, en bloem. Roer alles goed door elkaar, en stel je bbq af op een temperatuur van ca. 130/140 graden.
  • Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 2 a 3 uur zachtjes koken, of tot het vlees zacht is. Roer af en toe.
  • Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kapje van het brood, hol het brood uit, en doe de goulash in het brood.
  • Garneer met verse kruiden Enjoy!

Notes

  • Je kunt in plaats van sukade ook ander stoofvlees gebruiken, bijvoorbeeld riblappen.
Share the Post:

Related Posts

Nieuwe recepten in je inbox?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!