BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastLamLow 'N Slow lams kebab bbq recept1

LamsKebab met Marokkaanse stoofgroenten. KebaBBQ!

Een beetje traditioneel Marokkaans, en een beetje van mezelf. Ik hou ervan! Gewoon experimenteren zonder vervelende culinaire regeltjes, want zeg nou zelf. Dat is toch BBQ? Meestal gaat het goed natuurlijk, maar soms mislukt het ook een beetje. En je hebt natuurlijk de minste kans op mislukking als je een beetje onderzoek doet, het probeert…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastKip kip souvlaki met pita en tzatziki van de bbq 2

Kip Souvlaki van de BBQ, volgens Traditioneel Grieks Recept

Als je van Grieks eten houdt dan moet je weten hoe je de beste kip souvlaki moet maken. Ik ben zelf een paar keer naar Griekenland geweest, op Kreta. En heb daar als een echte Gyros en Souvlaki verslaafde elk restaurantje gehad, op zoek naar de beste smaken. Die heerlijke Griekse kruiden, knoflook en tzatziki,…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastRund bavette met rijst, witlof en lenteui op de kamado bbq, recept

Bavette op de Kamado met Witlof en Lenteui

Bavette, ook wel vinkenlap genoemd. Toch wel een van mijn favoriete stukken vlees. Ook omdat het snel te bereiden is, en je dus ook doordeweeks heerlijk kunt genieten van een snelle bbq. Wie wil dat nou niet!? Als je ‘s avonds na een zware werkdag thuis komt wil je toch wel beloond worden met overheerlijk…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastRund lomo al trapo op de bbq

Lomo Al Trapo Caveman style, met Aji Picante Saus

Lomo Al Trapo, wat letterlijk betekent lende in doek. Dit is misschien wel het gaafste gerecht om te maken op de barbecue. Als je je vrienden en familie wil imponeren met jouw bbq skills, dan is dit bbq recept succes verzekerd. Beloofd! Als ze een verbrand stuk theedoek uit je bbq zien komen, en ze…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastPizza de pizza, met saus, klaar om te snijden en te eten

Caveman Style Bloemkool Pizza Op de Kamado BBQ

Een veelgebruikte techniek in BBQland is de Caveman style, het bereiden van vlees of groenten direct op het houtskool. Je zou denken dat dan je vlees en groenten helemaal wegbranden, maar niets is minder waar. Waarom? Leg ik je even uit. Het vlees en de groenten hebben een veel lagere temperatuur dan de kolen. Je…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastVarken duroc varken buikspek sate

Duroc Buikspek Sate Asian Style

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip. En ik dan 🐖🐷? Ja, varken, ook een erg veelzijdig stukje vlees. Met name het Duroc varken, want dit knorretje staat bekend om zijn heerlijk sappige vlees. Het ras komt uit de VS, waar het een echte delicatesse is. En gewoon (online) te bestellen bij de betere slagerijen.…

Read more