Het bereiden van een bavette is nog nooit zo’n feest geweest. Deze Canadese Angus koe (van de Hanos) zorgt met zijn prachtig gemarmerde bavette voor een volle zachte smaak. Enneh, dat vet aan de buitenkant, gewoon een beetje laten zitten he.
Deze bavette is weliswaar bereid op een kamado bbq, maar kan uiteraard ook op een andere bbq met deksel gemaakt worden. Zolang je maar een directe en indirecte zone kunt creëren.
Bavette Rollade Recept van de Kamado BBQ
2
Personen20
minutes20
minutes40
minutesHoud je scherm aan tijdens het koken
Ingrediënten Bavette rollade
500 gram Bavette, wij gebruikten de Canadese Angus Bavette
1 handje basilicum
3 el groene pesto
4 el parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
2 handjes veldsla of rucola
4 plakjes Chorizo
2 tl Maldon zout
1 tl vers gemalen zwarte peper
2 takjes thijm
- Benodigdheden
1 Kamado of bbq met deksel
slagerstouw
BBQ tang
Scherp (vlees)mes
Snijplank
- Ingrediënten bijgerechtje
8 st wortelen
4 st lenteui
1 zak sla, mag de overgebleven sla van de bavatterollade zijn
10 st cherry tomaatjes
2 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado
Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!
Directions
- Als eerste, je bbq aansteken. Zorg dat je een directe en een indirecte zone hebt. Zodat je kunt grillen boven het houtskool, en daarna je rollade kunt laten garen boven de indirecte zone. Als je indirecte zone 180 graden is op het rooster dan zit je goed.
- Vlinder de bavette, je snijdt de bavette 2 keer in zodat er een dunne grote lap ontstaat waar je de overige ingrediënten op kunt leggen en op kunt rollen.
- Smeer de binnenkant van de bavette in met de groene pesto, leg de chorizo, sla en pijnboompitten aan de linker zijde van de bavette
- Rasp de kaas en strooi over de ingrediënten. Ris de thijm en snijd de basilicum en verspreid over de bavette
- Snijd 4 stukken slagerstouw van ca. 40 cm, rol de bavette op en bind de rol goed strak op.
- Grill eerst je rollade boven de directe zone, de temperatuur zal hier zo’n 210 a 230 graden zijn. Grill totdat er een mooi goudbruine bark is ontstaan. Zoals je ziet hebben we wat heerlijke gegrilde wortelen en lente ui op het rooster liggen. Het zwart geblakerde kun je eenvoudig verwijderen met een theelepel of mesje.
- Zodra je de bark mooi genoeg vindt laat je je rollade nog even garen boven de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 52 a 56 graden.
- Vervolgens laat je de bavette nog even een minuutje of 10 rusten, en dan ben je klaar voor het smaakfeestje in je mond. Serveer de bavette met de groentesalade of met wat frites of gebakken aardappelen.
En wil je wat extra smaak, strooi nog wat Maldon zout en wat peper over de rollade.Loading gallery media… - Groentesalade bereiden
- Grill de wortelen voor ong. 10 min. (5 minuten om en om). Laat ze daarna even garen boven de indirecte zone. De lenteui hoeft maar 5 minuten in totaal.
- Snijd de cherry tomaatjes in 4 stukken, doe deze samen met de olijfolie en witte wijnazijn in een schaal. Even mengen en laat 10 min. marineren
- Doe vervolgens de sla erbij en meng door elkaar.
- Verwijder de zwart geblakerde delen van van de wortelen en lenteui en snijd in stukjes van 1.5cm en doe ook in de schaal. En mocht je nog wat kip of ander vlees over hebben van de bbq van gister, gooi het er gewoon bij. Weggooien is zonde…
Notes
- Dit recept is gemaakt op onze Grill Bill Pro Extra Large, icm het Divide & Conquer systeem en gietijzeren grillrooster.