Goulash op de Smokey Bandit Pellet Grill

Hongaarse Goulash.2
Als de avonden frisser worden, is er weinig zo troostend als een pan goulash vol zachte stukjes vlees en rijke smaken. Deze versie van de Smokey Bandit geeft comfort met een vleugje rook
0.0 from 0 votes

Authentieke Hongaarse Goulash van de Pellet Grill

Er zijn maar weinig gerechten die zo diep verbonden zijn met de Hongaarse cultuur als goulash. Oorspronkelijk werd dit stoofgerecht boven open vuur in een grote ketel bereid, midden op de poesta, terwijl de wind door het gras streek. Diezelfde robuuste eenvoud vormt ook de basis van deze versie, maar dan met het gemak en de precisie van de Smokey Bandit pellet grill, die zorgt voor constante hitte en een subtiele rooksmaak die perfect past bij rund, paprika en ui.

Wanneer de groenten zacht worden en het vlees urenlang suddert in een rijke tomatenbouillon, gebeurt er iets bijzonders: de smaken versmelten langzaam tot een diepe, verwarmende stoof met een karakter dat tegelijkertijd traditioneel én modern aanvoelt. Ideaal voor frisse avonden waarop je buiten kookt, of voor een ontspannen weekendmoment waarbij het vuur rustig zijn werk doet. Deze goulash brengt de ziel van Hongarije naar je achtertuin.

Goulash op de Smokey Bandit Pellet Grill

Recipe by Bobby
0.0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Hongaars, stoof
Servings

2

servings
Voorbereiding

30

minutes
Cooking time

4

hours 
Totale tijd

4

hours 

30

minutes

Hongaarse goulash is pure, verwarmende comfortfood en misschien wel het bekendste stoofgerecht uit de poesta. In plaats van een ketel boven open vuur maken we deze versie op de Smokey Bandit pellet grill. De gelijkmatige hitte en zachte rook geven het vlees en de groenten een diepe, volle smaak terwijl ze langzaam garen in een rijke, kruidige tomatenbouillon. Simpel, robuust en ideaal voor frisse avonden buiten of een relaxed weekend aan de BBQ.

BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredienten

  • 350 gr 350 Sukade, in blokjes gesneden

  • 1 1 grote ui, fijngehakt

  • 1 1 grote paprika, in blokjes gesneden

  • 1 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 el 1 paprikapoeder

  • 1 el 1 bloem

  • 1⁄2 kopjes (450ml) beef bouillon

  • 1 el 1 tomatenpuree

  • 1 tl 1 suiker

  • 1⁄2 theelepel zout

  • 4 tl 4 zwarte peper

  • 1 el 1 olie

  • 2 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden

  • 50 gr 50 (optioneel) vet van de vetkap van de sukade

Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado

Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!

Aanwijzingen

  • Verhit wat olie, (en eventueel vet van de sukade vetkap) in een Dutch Oven, en bak het rundvlees rondom aan tot het goudbruin is. Haal het rundvlees uit de pan en zet apart.
  • Voeg de uien, knoflook, paprika’s, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, en tomatenpuree toe aan de pan. Bak tot de uien zacht zijn.
  • Voeg het rundvlees terug in de pan, samen met de tomatenblokjes, bouillon, en bloem. Roer alles goed door elkaar, en stel je bbq af op een temperatuur van ca. 130/140 graden.
  • Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 2 a 3 uur zachtjes koken, of tot het vlees zacht is. Roer af en toe.Hongaarse Goulash.2
  • Breng op smaak met zout en peper. Snijd het kapje van het brood, hol het brood uit, en doe de goulash in het brood.
  • Garneer met verse kruiden Enjoy!Hongaarse Goulash
Instagram

Dit recept gemaakt?

Tag @bbqnoeier op Instagram en gebruik hashtag #bbqnoeier

Facebook

Join our Facebook Group!

Volg https://www.facebook.com/groups/918812056942033/ op Facebook

Share the Post:

Related Posts

Nieuwe recepten in je inbox?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

[sibwp_form id=1]