Geflambeerde oesters Met Uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas

oesters-recept-bbq.1
Ziltige oesters, geflambeerd boven open vuur en afgewerkt met krokant spek en Parmezaanse kaas. Een luxe en verrassend toegankelijk BBQ-hapje dat binnen enkele minuten op tafel staat.
0.0 from 0 votes

Oesters op de barbecue hebben iets magisch. De schelp knapt open, de geur van de zee vermengt zich met het vuur en binnen een paar minuten ontstaat er een gerecht dat tegelijk luxe en laagdrempelig voelt. Deze geflambeerde oesters met spek en Parmezaanse kaas geven dat klassieke idee net wat extra karakter, dankzij een mix van zilt, hartig en een klein beetje spektakel aan tafel.

Het gerecht leunt op oude technieken, maar past perfect bij een moderne BBQ-stijl. Door de oesters te flamberen ontstaat een diepe, warme smaaklaag die je niet krijgt met simpel gratineren in de oven. Combineer dat met krokant uitgebakken spekjes en een smeltende laag Parmezaan, en je hebt een hap waar zelfs niet-oesterfans nieuwsgierig van worden.

Oesters met spekjes en Parmezaanse kaas

Recipe by Bobby
0.0 from 0 votes
Cuisine: French
Personen

2

servings
Voorbereiding

1

hour 
Grill tijd

4

minutes
Total time

1

hour 

4

minutes

Deze geflambeerde oesters brengen vuur, show en smaak samen in één gerecht. Het flamberen geeft een zachte rokerigheid, terwijl het spek en de kaas zorgen voor dat hartige, volle mondgevoel. Perfect als amuse of luxe start van een BBQ-workshop. Serveer ze direct uit de schelp, nog licht sissend van de vlam, en je ziet vanzelf dat iedereen er even stil van wordt. Het is zo’n gerecht dat niet veel ingrediënten nodig heeft, maar wél impact maakt.

BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredienten

  • 6 6 Oesters

  • 30 gr. 30 Uitgebakken spekjes

  • 50 gr. 50 Zachte boter

  • 7 7 Peterselie

  • 10 gr. 10 Panko

  • 1/2 1/2 Sjalot

  • 1 el. 1 American cajun rub

  • 10 gr. 10 geraspte parmezaanse kaas

Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado

Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!

Aanwijzingen

  • Zet de Shichrin tafelgrill aan, doe dit 45 min van te voren, zodat het houtskool goed kan opwarmen. Gebruik je Binchotan houtskool? Lees dan goed de handleiding.
  • Hak de peterselie en snipper de sjalot.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de oesters, goed door elkaar. Bewaar een beetje Parmezaanse kaas en peterselie voor later.
  • Open en reinig de oesters. Verdeel het mengsel over de oesters en leg ze op de barbecue.
  • Laat ze een paar minuten garen totdat de boter smelt en een laagje vormt. Gebruik een brander om de bovenkant te gratineren. Haal de oesters van de barbecue.
  • Serveren
  • Garneer de oesters met de achtergehouden Parmezaanse kaas en peterselie. Serveer ze direct. Eet smakelijk!oesters-recept-bbq.3
Instagram

Dit recept gemaakt?

Tag @bbqnoeier op Instagram en gebruik hashtag #bbqnoeier

Facebook

Join our Facebook Group!

Volg https://www.facebook.com/groups/918812056942033/ op Facebook

Share the Post:

Gerelateerd

bruscetta-paddenstoelen-recept.3

Gegrilde Paddenstoelen Bruschetta

Rokerige, gegrilde paddenstoelen geserveerd op knapperig BBQ-brood met verse kruiden en knoflook.
Recept-Italiaans-Gehaktbrood-Kamado-BBQ.1

Smokey Italiaans Gehaktbrood met 3 Kazenbrood op de Kamado

Italiaans gehaktbrood van de kamado met Parmezaanse kaas, knoflook en Garlic &
kalkoen botermarinade

Gebraden Kerstkalkoen met Jus van de BBQ

Een feestelijke BBQ-kalkoen die altijd lukt: mals, smaakvol en eenvoudig vooraf klaar
welke bbq moet ik kiezen, welke past bij mij

Welke BBQ Moet ik Kopen, wat past bij mij?

Welke BBQ moet je kopen? Het lijkt een simpele vraag, maar zodra
Korean-Iberico-Rib-Fingers

Korean Iberico Ribfingers met Zoetzure salade

Koreaanse Iberico ribfingers van de Grill Bill kamado: mals, sticky varkensvlees met
welk merk pellet grill moet ik kiezen

Welk merk pellet BBQ moet je kiezen

De keuze voor een pellet BBQ is al gemaakt, nu komt de

Nieuwe recepten in je inbox?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

[sibwp_form id=1]