Dit recept –> BINGO. Wat een beleving was dat. Meteen even op mijn lijstje favoriete pannenkoeken gezet.
Saus met Chimichurri
Door de crème fraîche mix ik een zelfgemaakte Chimichurrie saus. De bereidingswijze van de saus kun je terug vinden in mijn eerste recept: Fusion Angus Bavette, Chimichurri en Parelcouscous
Hoe bereid je deze geweldige Flammkuchen?
- Doe 3/4e kuipje Crème Fraîche in een schaal
- Voeg hierbij een paar eetlepels chimichurri meng dit door elkaar totdat jij het lekker genoeg vind
- Smeer het uit over het flammkuchen deeg
- Drapeer de halve uien ringen en jonge kaas erover
- Dan de spekblokjes
- Top ‘m af met parmezaanse kaas, knoflook en kappertjes
En nu eten? Nee eerst nog even op de BBQ!
De bbq stook je op 220 graden. Een echte must have, zeker voor de dunne flammkuchen, is de pizza steen. Door de flammkuchen te garen op de steen voorkom je dat de bodem zwart wordt. Verwarm deze steen gewoon mee, ongeveer 20 tot 30 minuten.
Na ongeveer een minuutje of 3 tot 5 zie je dat de kaas smelt en de toppings gaar zijn. Tijd om ‘m van de pizzasteen af te trekken dus. Et voila, de Flammkuchen Chimichurry. Smakelijk eten!