Het is zondag, een luie dag of toch nog even de bbq aan? Of allebei? Dan trek je de vriezer open en dan hoor je ze roepen, de chickenwings! En gezien het feit dat het nu toch echt herfst is en zelfs de boom in mijn voortuin aan het verkleuren is, moest ik wel een herfstschotel maken. Met pompoen, aardappelpartjes, spruiten, ui, spekjes en kip vleugels.
De groentes kun je bij de lokale groenteboer of supermarkt halen, de kipvleugels zijn van de Gildehoen kip, een superlekker kippetje met heel veel smaak.
Herfst heerlijk kleurrijk
De herfst vind ik persoonlijk een erg mooi seizoen, en fijn opstapje naar de winter. Doet moeder natuur goed, toch? Het blad aan de bomen verkleurd, het landschap veranderd en maakt zich klaar voor de echte koude dagen. Zo ook dit recept, de mooie bonte kleuren van de groentes maken jou helemaal klaar voor de winter.
Waar begin je?
Bij het begin natuurlijk! Altijd een goede vraag, waar begin ik. Bij dit recept maakt het niet zoveel uit. Zelf ben ik begonnen met mijn kamado bbq aan te steken en heb ervoor gezorgd dat ik op een temperatuur van 180 graden indirect kan grillen. Als 2e ben ik begonnen met de kipvleugels, ik heb deze eerst ingesmeerd met ketjap manis, hierdoor blijft de rub beter plakken. En dit zoete goedje is gewoon lekker, punt. Als dit gedaan is kun je de jerk rub aanbrengen. Daarna ben ik gestart met de groentes te snijden en deze in de ovenschaal doen.
Als je klaar bent met de groentes strooi je de spekreepjes over de groentes en daarover 3 el olijfolie en nog 2 tl Jerk rub. De kipvleugels leg je vervolgens op de groentes met de bevleesde kant naar boven. Dan kan dat deel van de kipvleugels lekker krokant worden. De schaal gevuld, de bbq op temperatuur? Mooi! Dan mag deze nu op de bbq.
Het vocht en het vet van de spekreepjes en kipvleugels druipen over de groentes, dit zorgt voor een geweldig lekkere smaak. Proef na een uurtje op de bbq even of de spruiten gaar genoeg voor je zijn. Als je ze wat zachter wil dan laat je de schaal nog een paar minuten staan. Check ook meteen even of de chickenwings het gewenste krokante korstje hebben 😉
Als alles naar smaak is haal je die lekkere gevulde ovenschaal van de bbq, wel even wat pannenlappen gebruiken anders zijn je vingers straks ook krokant. Moet je niet willen. Laat nog even een paar minuutjes staan en leg daarna alles op een mooi bordje. Jammie jammie jammie! Bon appetit!
Wil je mij een plezier doen?
Heb je dit gerecht gemaakt en vond je het lekker? En wil je mij een plezier doen? Stuur de foto even in via facebook of instagram 🙂