Frikandel Cake/ Taart/ Lasagne – BBQ Recept

frikandel-cake-recept.1
Een romige, hartige frikandel cake met bladerdeeg, kaas en ui, perfect gegaard op de BBQ. Een vrolijk en verrassend lekker gerecht dat ideaal is voor borrels en feestjes.
0.0 from 0 votes

Sommige gerechten ontstaan uit pure nieuwsgierigheid. “Wat als we…?” En voor je het weet ligt er een frikandellentaart op de BBQ en blijkt het nog briljant ook. Deze frikandel cake combineert alles wat lekker fout is met alles wat leuk is aan barbecueën: bladerdeeg dat knispert, romige vulling, een flinke lading kaas en natuurlijk… frikandellen. Het is comfortfood op een manier waar je spontaan vrolijk van wordt.

Het mooie is: het is simpel, snel en iedereen lacht zodra het op tafel komt. Het ruikt alsof een snackbar en een backyard BBQ elkaar een knipoog hebben gegeven, en precies dat maakt deze taart zo lekker. Ideaal voor een borrel, een feestje of gewoon omdat je zin hebt in iets dat nét even anders is.

Frikandel cake / taart / lasagne – van de Grill Bill

Recipe by Bobby
0.0 from 0 votes
Course: Bijgerecht, MainCuisine: Nederlands
Personen

4

servings
Voorbereding

30

minutes
Grill tijd

30

minutes
Total time

1

hour 

De frikandellentaart is een heerlijk ongecompliceerd gerecht dat verrassend goed werkt op de barbecue. De warmte geeft het bladerdeeg extra knapperigheid, terwijl de frikandellen en romige vulling langzaam samenkomen tot een zachte, hartige cake. Bovenop smelt de kaas tot een goudbruin laagje dat moeilijk is om af te blijven. Serveer hem warm in dikke punten en kijk hoe iedereen meteen een tweede stuk pakt.

BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredienten

  • 10 10 frikandellen

  • 1 1 rol vers bladerdeeg

  • 200 gr 200 geraspte kaas

  • 1 1 gele ui, fijngehakt

  • 150 ml 150 crème fraîche

  • 1 el 1 mosterd

  • Zout en peper naar smaak

  • Mayo en curry naar smaak

  • Optioneel: paprikapoeder, bieslook voor garnering

  • Ingredienten gebakken aardappels
  • 500 gr 500 Aardappelen

  • Snufje Zout


  • Benodigdheden
  • Cakeblik

  • Bakplaat of bakpapier

Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado

Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!

Aanwijzingen

  • Bereid de Grill Bill Kamado BBQ voor op direct grillen op middelhoog vuur (ongeveer 180°C).
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat die geschikt is voor de BBQ, of gebruik bakpapier. Zorg ervoor dat het bladerdeeg stevig op de bakplaat of grill ligt.
  • Bak het bladerdeeg indirect op de BBQ gedurende 10-12 minuten, tot het licht goudbruin is. Plaats de bakplaat aan de zijkant van de BBQ, weg van directe hitte.frikandel-cake-recept.3
  • Ondertussen, bak de frikandellen op het grillrooster direct boven de hete kolen tot ze gaar zijn. Laat ze iets afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Meng in een kom de crème fraîche, mosterd, fijngehakte ui, zout, peper en de helft van de geraspte kaas.
  • Verdeel de plakjes frikandel gelijkmatig over de voorgebakken bladerdeegbodem. Na elk laagje bladerdeeg komt een nieuwe laag frikandellen. In dit blik paste 2 lagen frikandellen en 3 lagen bladerdeeg.frikandel-cake-recept.4
  • Smeer het laatste deel van het crème fraîche mensgel over het bladerdeeg, en strooi de resterende geraspte kaas over de bovenkant.frikandel-cake-recept.5
  • Plaats de bakplaat met de frikandellentaart terug op de BBQ en bak deze indirect gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en de crème fraîche is gestold.frikandel-cake-recept.6
  • Haal de taart van de BBQ en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Garneer eventueel met een snufje paprikapoeder en wat verse bieslook. Of als je van frikandel speciaal houdt met mayo, curry en uitjes 😀frikandel-cake-recept.7
  • Gebakken aardappels
  • Schil de aardappelen, en kook ze in ruim vocht en voeg 2 el zout toe
  • Laat de aardappelen volledig afkoelen en snijd er dunne plakjes van als ze zijn afgekoeld
  • Zet een skillet op het vuur, vul deze ruim met olie en frituur de aardappelschijfjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveren
  • Serveer op een mooie serveerplank, bestrooi met zout, en serveer met mayo en curry
  • Heb je nog frikandel over? Snijd ‘m in dunne plakjes en verspreid over de saus.
  • Smakelijk!
Instagram

Dit recept gemaakt?

Tag @bbqnoeier op Instagram en gebruik hashtag #bbqnoeier

Facebook

Join our Facebook Group!

Volg https://www.facebook.com/groups/918812056942033/ op Facebook

Share the Post:

Gerelateerd

shichirin-recept-Spicy-bulgogi-buikspek-bao-buns.1

Spicy Bulgogi Buikspek Bao Buns (Shichirin)

Zachte bao buns gevuld met spicy bulgogi buikspek van de Shichirin grill,
bruscetta-paddenstoelen-recept.3

Gegrilde Paddenstoelen Bruschetta

Rokerige, gegrilde paddenstoelen geserveerd op knapperig BBQ-brood met verse kruiden en knoflook.
oesters-recept-bbq.1

Geflambeerde oesters Met Uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas

Ziltige oesters, geflambeerd boven open vuur en afgewerkt met krokant spek en
Recept-Italiaans-Gehaktbrood-Kamado-BBQ.1

Smokey Italiaans Gehaktbrood met 3 Kazenbrood op de Kamado

Italiaans gehaktbrood van de kamado met Parmezaanse kaas, knoflook en Garlic &
kalkoen botermarinade

Gebraden Kerstkalkoen met Jus van de BBQ

Een feestelijke BBQ-kalkoen die altijd lukt: mals, smaakvol en eenvoudig vooraf klaar
welke bbq moet ik kiezen, welke past bij mij

Welke BBQ Moet ik Kopen, wat past bij mij?

Welke BBQ moet je kopen? Het lijkt een simpele vraag, maar zodra

Nieuwe recepten in je inbox?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

[sibwp_form id=1]