Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reportage BBQ Inspiratiedag met Leonard Elenbaas

Leonard Elenbaas bbq inspiratiedag

Het is alweer meer dan 2 weken geleden, maar het lijkt alsof het gister plaatsvond. De BBQ Inspiratiedag van Barbecueplein. Een van de eerste bbq events van dit jaar met Leonard Elenbaas, de schrijver van o.a. het boek “Op Hete Kolen”. Leonard kwam deze dag met een aantal verrassend nieuwe gerechten, en gaf een heleboel leerzame tips en tricks over het barbecueĆ«n op een kamado bbq. Tips waar zelfs ik nog iets van op heb kunnen steken, kun je nagaan šŸ˜‰

Ik was op uitnodiging van het Barbecueplein rond een uur of 12 al aanwezig, en er waren al een paar mensen flink in de weer met het voorbereiden van gerechten. Natuurlijk viel er links en rechts al wat te proeven van al het lekkers. Dus het was maar goed dat ik licht had ontbeten.

Tegen een uur of 2 ‘s middags kwamen de eerste gasten binnen druppelen. Sommige gingen meteen aan het bier, maar de meeste ietsje later. Het spits werd afgebeten met een heerlijke flammkuchen, met aardbei, crĆØme fraĆ®che en, je raad het nooit, eendenlever. Iets dat je niet alledaags tegenkomt op de BBQ.

Verder waren passeerde de ribeye steak, een heerlijke gevulde procureur en wat lekkere little gems de revu zodat iedereen de hele dag wat te knabbelen had.

Ook aanwezig!

En er was nog veel meer te doen, zo stond er een stand met het vlees van Inamood en stond er een grote trailer van Primo Grills en er werden heerlijke gerechten op de Ofyr bereid.

BBQ TV

Er werd ook druk gefilmd voor een nieuw BBQ Youtube kanaal, BBQ TV waar maandelijks 2 filmpjes verschijnen over alles wat met bbq te maken heeft. Hier alvast een voorproefje.

En als kers op de taart verwennen we jullie nog met wat foto’s van deze schitterende dag

Share the Post:

Related Posts