Perfect Gerookte Brisket op de Grill Bill Kamado: Een Stapsgewijs Recept

5.0 from 1 vote

Bereid je voor op een ware smaakexplosie met deze gerookte brisket op de Grill Bill kamado barbecue. Met zijn robuuste constructie en uitstekende warmtebeheersing is de Grill Bill kamado perfect geschikt voor het langzaam garen van een hele brisket, ook bekend als de “packer cut”. Deze snit van ongeveer 5 kilogram biedt een rijke combinatie van mals vlees en een karakteristieke rooksmaak die elke barbecue-liefhebber zal bekoren.

Door gebruik te maken van een zelfgemaakte rub en de subtiele smaak van Post Oak rookhout, creëren we een evenwichtige smaakprofiel dat de natuurlijke sappen van het vlees verbetert en een mooie korst ontwikkelt. Gedurende het proces zorgen we voor de perfecte omgeving in de kamado om de brisket langzaam te laten garen, waardoor deze boterzacht wordt en doordrongen raakt van heerlijke rooksmaak.

Volg dit recept stap voor stap en geniet van de voldoening van het bereiden van een klassiek stuk barbecuevlees dat geschikt is voor elke gelegenheid, of het nu een zomerse bijeenkomst, een familiefeest of gewoon een weekendbarbecue is. Laat de Grill Bill kamado zijn werk doen terwijl je je gasten verwent met deze onvergetelijke brisket.

Perfect Gerookte Brisket op de Grill Bill Kamado: Een Stapsgewijs Recept

Recipe by Bobby
5.0 from 1 vote
Course: MainCuisine: AmericanDifficulty: Medium
Personen

16

servings
Voorbereiding

30

minutes
Bereidingstijd

15

hours 
Calories

1000

kcal
Rustijd

1

minute

Volg dit recept stap voor stap en geniet van de voldoening van het bereiden van een klassiek stuk barbecuevlees dat geschikt is voor elke gelegenheid, of het nu een zomerse bijeenkomst, een familiefeest of gewoon een weekendbarbecue is. Laat de Grill Bill kamado zijn werk doen terwijl je je gasten verwent met deze onvergetelijke brisket.

BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredienten

  • 5 kg 5 hele brisket (packer cut)

  • 4 el 4 grof zeezout

  • 4 el 4 zwarte peperkorrels

  • 2 el 2 paprikapoeder

  • 2 el 2 knoflookpoeder

  • 2 el 2 uienpoeder

  • 1 el 1 gemalen komijn

  • 1 el 1 bruine suiker

  • 1 tl 1 cayennepeper (optioneel)

  • 1 kopje 1 appelciderazijn (voor de mop sauce)

  • 1 kopje 1 appelsap (voor de mop sauce)

  • 4 chunks 4 eiken rookhout

Dit recept is gemaakt op een Grill Bill Kamado

Tweevoudig winnaar Beste BBQ Award. In Nederland ontworpen en ontwikkeld. Je koopt deze kamado rechtstreeks bij de fabrikant, en dat scheelt in de prijs!

Aanwijzingen

  • Trimmen: Trim het overtollige vet van de brisket af, maar laat een dunne laag van ongeveer 6 mm op het vlees zitten voor smaak en vochtigheid.
  • Maak de rub
  • Maal de zeezout en zwarte peperkorrels grof in een kruidenmolen of vijzel.
  • Meng de gemalen zout en peper met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, bruine suiker en cayennepeper (indien gebruikt) in een kom.
  • Breng de rub aan
  • Wrijf de brisket grondig in met de rub, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Masseer de rub zachtjes in het vlees.
  • Bereid de Grill Bill Kamado voor:
  • Steek de Grill Bill kamado aan en stel in op een temperatuur van ongeveer 110-120°C (225-250°F). Gebruik Post Oak houtsnippers of pellets voor een subtiele rooksmaak.
  • Stap 2: Het roken van de Brisket:
  • Plaats de Brisket op de Kamado:
  • Plaats de brisket met de vetlaag naar boven op het rooster van de kamado.
  • Roken en Mop Sauce:
  • Voeg om het uur Post Oak houtsnippers of pellets toe aan de kamado voor een constante rook.
  • Meng de appelciderazijn en appelsap voor de mop sauce. Gebruik een kwast om de brisket om de 1,5 uur te moppen.

Notes

  • In plaats van eikenhout, zou je ook hickory hout kunnen overwegen.
Instagram

Dit recept gemaakt?

Tag @bbqnoeier op Instagram en gebruik hashtag #bbqnoeier

Facebook

Join our Facebook Group!

Volg https://www.facebook.com/groups/918812056942033/ op Facebook

Share the Post:

Gerelateerd

bruscetta-paddenstoelen-recept.3

Gegrilde Paddenstoelen Bruschetta

Rokerige, gegrilde paddenstoelen geserveerd op knapperig BBQ-brood met verse kruiden en knoflook.
oesters-recept-bbq.1

Geflambeerde oesters Met Uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas

Ziltige oesters, geflambeerd boven open vuur en afgewerkt met krokant spek en
Recept-Italiaans-Gehaktbrood-Kamado-BBQ.1

Smokey Italiaans Gehaktbrood met 3 Kazenbrood op de Kamado

Italiaans gehaktbrood van de kamado met Parmezaanse kaas, knoflook en Garlic &
kalkoen botermarinade

Gebraden Kerstkalkoen met Jus van de BBQ

Een feestelijke BBQ-kalkoen die altijd lukt: mals, smaakvol en eenvoudig vooraf klaar
welke bbq moet ik kiezen, welke past bij mij

Welke BBQ Moet ik Kopen, wat past bij mij?

Welke BBQ moet je kopen? Het lijkt een simpele vraag, maar zodra
Korean-Iberico-Rib-Fingers

Korean Iberico Ribfingers met Zoetzure salade

Koreaanse Iberico ribfingers van de Grill Bill kamado: mals, sticky varkensvlees met

Nieuwe recepten in je inbox?

Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!

[sibwp_form id=1]