BBQnoeiers spreek je uit als “barbeknoeiers” — twee mannen die nét iets te enthousiast werden van vuur, smaak en buiten koken. Wij zijn Bobby en Reinier: grillmaatjes, smaakzoekers en culinaire knoeiers (in de beste betekenis van het woord). Samen maken we gerechten die verder gaan dan “even een burgertje flippen”.
We houden van eten in sterrenrestaurants, maar laten dat koken vooral aan de sterren zelf over. Wij staan liever buiten — rook in het haar, houtgeur in de lucht, drankje in de hand — en delen hier onze BBQ recepten met iedereen die net zo graag rond het vuur staat als wij.
Onze recepten ontstaan nooit netjes aan tafel. Meestal begint het in de supermarkt wanneer één van ons weer volledig tegen de looprichting in wandelt. Binnen tien minuten ligt het mandje vol en hebben we nog steeds geen idee wat we gaan maken. ’s Avonds staat er dan tóch een gerecht op tafel waar je stil van wordt.
Daarnaast kijken we ongeveer alles wat er op Netflix staat over chefs, streetfood, grillmasters en kookkunst. Inspiratie genoeg dus.
Bobby runt naast BBQnoeiers het merk Hilox Lighting & Lifestyle via Hilox.eu en de webshop PilotXenonShop.com, en schrijft ook op zijn mannenblog Bruutus.nl. Reinier staat minstens zo vaak achter de BBQ als met een koud biertje in zijn hand — en samen vormen we precies de juiste chaos om originele gerechten te maken die nét even anders zijn dan de rest.
En dan is er nog onze trots: Grill Bill Kamado BBQ. Na een jaar vol ontwerpen, testen, sleutelen en vooral héél veel buiten koken, staat er een kamado waar we zelf maar al te graag op knoeien. Perfect voor experimenten, klassiekers en alle grillgekte die ertussen valt.
Of het nu cocktails, speciaalbier of een goede fles wijn is — wij genieten met volle teugen, met een zachte Brabants-bourgondische G. Dat proeft je terug in elk recept.
Ik ben Bobby, de creatieve knoeier van dit duo. Ik heb een zwak voor goed eten, mooie grills en alles wat technisch nét even slimmer kan. In de supermarkt loop ik standaard tegen de richting in en kom ik thuis met ingrediënten waarvan ik pas tijdens het koken besluit wat ik ermee doe. Ik kook op een Grill Bill kamado BBQ, en een Smokey Bandit Pellet Grill.
Ik kook op gevoel, ik experimenteer zonder rem en ik geniet het meest met een speciaalbier of cocktail in mijn hand. Alles wat ik maak heeft één ding gemeen: het moet lekker zijn… en liefst een tikje eigenwijs.
Ik ben Reinier, de man van het vuur en de rust. Waar Bobby alle kanten opschiet, houd ik het overzicht en zorg ik dat alles precies op het juiste moment op de barbecue belandt. Ik hou van pure, eerlijke smaken en maak gerechten die simpel lijken, maar verrassend goed uitpakken. Ik werk op een Smokey Bandit Pellet Grill en een Tiger Fire Plancha BBQ.
Met mijn korte BBQ baard, mijn eeuwige honger en mijn zen-achtige focus achter de BBQ ben ik degene die het vlees perfect gaart terwijl Bobby alweer nieuwe ideeën rondstrooit. Samen maken we BBQnoeiers tot wat het is: knoeien op hoog niveau.
Schrijf je in op mijn nieuwsbrief!