Wijnadvies bij je BBQ gerecht door een Vinoloog?

vinoloog angelique meulendijks

Nieuw op het BBQnoeier BBQ blog, professioneel wijnadvies door Vinoloog Angelique Meulendijks. Wij kennen elkaar van het WBQA, een bbq club waarbij de culinaire bbq centraal staat. Dan is het natuurlijk makkelijk om elkaar te ondersteunen op het gebied van wijn spijs, een BBQnoeier recept met een perfect bijpassend wijnadvies? Gaan we regelen, houd mijn blog in de gaten.

Als vinoloog weet je namelijk ALLES, lees; ECHT ALLES over wijn. Oude, nieuwe, frisse, fruitige wijn, welke druif, waar gemaakt, en door wie. Kortom, alles over wijn. Angelique staat zelfs in de finale van de Blindproefwedstrijd vinoloog van het jaar! Nu even uitgesteld vanwege die ellendige corona, maar dat laat wel even zien dat je wat kennis in huis hebt toch? Dat beloofd wat!

Nou, dit is vinoloog Angelique:

Mijn naam is Angelique en zolang als ik me kan herinneren houd ik van wijn, lekker eten, schrijven en mensen. Na jarenlang als marketeer te hebben gewerkt, heb ik mijn leven omgegooid en ben ik weer een opleiding gaan volgen (wel een hele leuke): de Vinologen opleiding, waar we ‘s morgens vroeg al begonnen met wijnproeven! Helemaal mijn ding dus ;-0.

Wijn is zo interessant, achter iedere wijn zit een verhaal en dat kun je terug proeven in het glas. Na heel veel proeven (zwaar vak hoor…Vinoloog zijn) heb ik deze opleiding vorig jaar afgerond en daarna ben ik voor mezelf begonnen als wijnmarketeer en wijnadviseur. Ik adviseer ondernemers hoe ze meer wijnbeleving kunnen creëren in hun restaurant, waardoor ze meer wijn verkopen en meer omzet maken.

Ik geef ook wijncursussen en organiseer wijnproeverijen bij mensen thuis of op locatie. Maar wat ik het allerleukst vind om te doen is het geven van wijn/spijs advies! Ik help mensen graag bij het kiezen van de juiste wijn bij het gerecht. De juiste wijn kan soms smaken naar boven brengen in het gerecht die je anders niet zou proeven. Je krijgt dan een 1+1=3 effect door de extra smaaksensatie. 

Wijn en barbecue ontmoeten elkaar in de samenwerking met BBQnoeier

Wijn en eten, eten en wijn, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar waarom specifiek barbecue en de samenwerking met BBQnoeier? Ik ben al jaren vrijwilliger bij de World Barbecue Association (WBQA), een BBQ-vereniging die ook culinaire BBQ-wedstrijden organiseert. Ik help WBQA op communicatiegebied, o.a. met de website, nieuwsbrief en evenementen. 

Zo liep ik eind vorig jaar Bobby tegen het lijf tijdens een ledenavond van de WBQA. We raakten niet uitgepraat over eten en drinken, uiteraard ;-0. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een samenwerking, waarbij Bobby het BBQ-gerecht maakt en ik jou graag inspireer met een passend wijnadvies bij dit gerecht. Inclusief achtergrondinformatie waar je op moet letten bij het combineren van wijn en spijs op barbecuegebied. Met mijn tips kun je ook zelf aan de slag. En kom je er zelf niet uit, vraag me om advies, dat vind ik leuk en daar word ik blij van. Met als uiteindelijke doel nog meer genieten van heerlijke BBQ-gerechten in combinatie met een heerlijke wijn…

Share the Post:

Related Posts