Low and Slow BBQ Kooktechniek

Veel BBQ recepten kun je bereiden middels de low and slow techniek. Hiermee stook je de bbq op tot een temperatuur tussen de 100 en 120 graden en ga je je gerecht laten garen totdat het botermals is. Je bent er even mee zoet maar dan heb je ook iets verrukkelijks om te serveren voor je vrienden en familie.

BBQNOEIER Helpt

Veel recepten zijn volgens traditionele wijze, erg lekker natuurlijk maar niet heel erg culinair. Ik als hobbykok experimenteer erop los, en de gerechten die ik het lekkerst vind post ik op dit blog, met alle ingrediënten en uitleg hoe jij dit ook kunt maken, als dat niet handig is dan weet ik het ook niet meer..

BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken Speenvarken ham van de bbq 4s

Crunchy Speenvarken Ham, met Peer Rode Wijnsaus – Kerst BBQ Recept

Alweer zo’n traditioneel kerstrecept van de bbq, alleen dan in een jasje van BBQnoeier. Ik heb de ham eerst geïnjecteerd met pekel zodat het vlees lekker mals blijft, daarna ingesmeerd met een mooie scherpe mosterd, en vervolgens goed in de rub gezet. Vooral de huid aan de bovenzijde heeft extra aandacht gehad omdat dit een…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken babybackribs 3-2-1 spareribs van de bbq

Asian Style Spare ribs 3-2-1 Met zelfgemaakte Teriyaki

Als je nog nooit Aziatische spare ribs hebt gehad moet je dit een keer proberen. Natuurlijk ook als je ze wel hebt gehad, want dit recept is te lekker om niet te proberen! De aanpak is iets anders, niet rubben maar marineren. Een marinade van citroen, en sojasaus in de basis en aflakken met zelfgemaakt…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastLamLow 'N Slow lams kebab bbq recept1

LamsKebab met Marokkaanse stoofgroenten. KebaBBQ!

Een beetje traditioneel Marokkaans, en een beetje van mezelf. Ik hou ervan! Gewoon experimenteren zonder vervelende culinaire regeltjes, want zeg nou zelf. Dat is toch BBQ? Meestal gaat het goed natuurlijk, maar soms mislukt het ook een beetje. En je hebt natuurlijk de minste kans op mislukking als je een beetje onderzoek doet, het probeert…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken bbq iberico rib fingers en aardappels

Iberico Rib Fingers in Knoflook marinade en BBQ Saus, met gepofte aardappel

Iberico wat? Ribfingers, what the hell? Toen ik Iberico ribfingers hoorde toen dacht ik, een varken heeft toch geen vingers? Nee da’s een geintje natuurlijk. Ribfingers zijn gesneden van de ribben. Als men de ribben van het varken snijdt zitten deze stroken vlees nog aan de ribben. Ze worden los gesneden, en zo ontstaan de…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken kamado bbq porchetta recept

BBQ Buikspek Porchetta Italy vs Japan 2-2

Een stukje buikspek is al lekker van zichzelf, maar als je er een heerlijke porchetta van maakt dan is dat de hemel op aarde. Wat een geweldige smaaksensatie. Knapperig, zout, zoet, kruidig. Stop een stuk in je mond, doe je ogen even dicht en proef alle smaken in je mond exploderen. En als dit samen…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken garlic bbq spareribs 3-2-1

Spareribs 3-2-1 BBQ Recept – Garlic BBQ-saus

Een van de meest populaire bbq gerechten: Spare ribs. En dan bereid met de wereldberoemde 3-2-1 kooktechniek. Van origine betelend 3-2-1 niet minder dan 3 uur roken, 2 uur garen in aluminium folie en 1 uur afgrillen. Nu zijn deze tijden relatief te noemen en geheel afhankelijk van de dikte van je ribs. Dus denk…

Read more