Zoek
Sluit dit zoekvak.

Longhaas Rundersaté BBQ Recept

bbq sate van longhaass

Als je aan een slager zou vragen welk stuk vlees hij het lekkerst vindt, dan heb je een grote kans dat de longhaas het haasje is. Het vlees heeft een zachte structuur en een volle smaak. Een beetje als bavette, maar dan anders. Het is een bijzonder stukje vlees en ook nog eens erg voordelig.

Je kunt de longhaas in zijn geheel grillen of je doet net als ik, en je maakt er een super lekkere saté van.

Longhaas Rundersaté

Longhaas Rundersaté

Recipe by BBQNOEIER

Deze saté van de longaas is best gemakkelijk, alleen het vlees op de juiste manier snijden is even wat werk. Maar dan heb je ook wat!

Course: Hoofdgerecht, Snacks, MainCuisine: AziatischDifficulty: Gemiddeld
0.0 from 0 votes
Personen

4

Personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

5

minutes
Rusttijd vlees

5

Total time

23

minutes
BBQ Mode

Houd je scherm aan tijdens het koken

Ingredients

  • 600 gr Aberdeen Angus Longhaas

  • 1 stk pakje citroengras

  • 60 ml citroensap

  • 4 tenen knoflook

  • 2 stk jalapeno peper

  • 1 stk bosje koriander *

  • 3 tl gemalen koriander

  • 4 el plantaardige olie

  • 75 ml sojasaus

  • 3 el (bruine) suiker

  • Overige benodigdheden
  • vijzel

  • kwastje

  • pakje satéstokjes

  • schaal (waar de satéstokjes in passen)

  • aluminiumfolie

Instructies marinade

  • Pel en snijd fijn: Knoflook, pepers, citroengras (2 á 3 stengels), koriander *. Doe dit dan in de vijzel.
  • Voeg de suiker toe en meng/plet alles tot een grof geheel. Of als je een beetje lui bent aangelegd net als ik, dan pak je de staafmixer
  • Voeg er nu de sojasaus, gemalen koriander (peterselie), citroensap en 2 el olie aan toe en mix alles goed door elkaar
  • Heb je houten saté stokjes? Leg deze dan in koud water. Zo voorkom je dat ze straks verbranden
  • Ontvlies het vlees en snijd overtollig vet weg. Ook de zeen in het midden van de longhaas moet je even verwijderen. Behalve als je van schoenzool en herkauwen houd, dan laat je ‘t zitten 😉
  • Snijd nu het vlees in gelijke reepjes, van ongeveer 10 bij 2 en 2 á 3 cm dik
  • Rijg de repen aan de saté stokjes en leg ze in een schaal. Giet hier vervolgens de marinade overheen en rol de stokjes er goed doorheen.
  • Dek de schaal af zet deze minimaal een half uurtje in de koelkast. Zorg er voor dat je het vlees een half uur vóór het op de Q gaat uit de koelkast haalt, zo kan het op kamertemperatuur komen en blijft het lekker mals
  • Instructies bereiding sate
  • Stook de BBQ op tot 200 graden, we gaan direct grillen
  • Zodra de BBQ op temperatuur is kunnen de spiezen op het rooster *, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Bedruip (met kwastje) het vlees tussendoor met de overgebleven marinade
  • Haal de sate van de bbq en laat even 5 minuten rusten
  • Schenk intussen een lekker biertje of wijntje in en enjoy!

Notes

  • Is koriander niet jouw ding? Dan zou je peterselie als alternatief kunnen gebruiken. De fijn gemalen koriander smaakt niet hetzelfde als het koriander blad en kun je daarom wel gewoon gebruiken.
  • Leg de uiteindes van de stokjes niet boven het vuur, dan kunnen ze verbranden.
Share the Post:

Related Posts