Het delen van ervaringen en BBQ recepten en zoveel mogelijk genieten van elk BBQ recept, samen zijn met vrienden en familie. Dat is waar het om draait bij barbecue. We gebruiken de BBQ al eeuwen als een verlengstuk van de keuken. Het lijkt alsof het de dag van vandaag een echte trend aan het worden is door alle media aandacht, Althans voor mij voelt het zo omdat ik al jaren niet beter weet ;-). En eigenlijk kookt men al eeuwen buiten, op kolen of gewoon boven een vuurtje. De smaak van je BBQ gerechten krijgen een extra dimensie met het buiten grillen boven kolen, briketten of open vuur. Met mijn blogs ga ik je helpen om zoveel en zo eenvoudig mogelijk te genieten van alles wat je ook maar op de barbecue klaar kunt maken. Heb jij nog bbq tips voor de lekkerste bbq recepten en wil je zo met mijn trouwe lezers delen? Stuur mij dan een mailtje.

BBQ ReceptenHot 'N FastPizzaVoorgerecht De flammkuchen Chimishurri pork ready to eat

Flammkuchen Chimichurri Pork

Dit recept –> BINGO. Wat een beleving was dat. Meteen even op mijn lijstje favoriete pannenkoeken gezet. Saus met Chimichurri Door de crème fraîche mix ik een zelfgemaakte Chimichurrie saus. De bereidingswijze van de saus kun je terug vinden in mijn eerste recept: Fusion Angus Bavette, Chimichurri en Parelcouscous Hoe bereid je deze geweldige Flammkuchen?…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastVarken duroc varken buikspek sate

Duroc Buikspek Sate Asian Style

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip. En ik dan 🐖🐷? Ja, varken, ook een erg veelzijdig stukje vlees. Met name het Duroc varken, want dit knorretje staat bekend om zijn heerlijk sappige vlees. Dit vlees is gewoon (online) te bestellen bij de betere slagerijen. Duroc Het ras komt uit de VS, waar het een…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastPizza de pizza, met saus, klaar om te snijden en te eten

Caveman Style Bloemkool Pizza Op de Kamado BBQ

Een veelgebruikte techniek in BBQland is de Caveman style, het bereiden van vlees of groenten direct op het houtskool. Je zou denken dat dan je vlees en groenten helemaal wegbranden, maar niets is minder waar. Waarom? Leg ik je even uit. Het vlees en de groenten hebben een veel lagere temperatuur dan de kolen. Je…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken garlic bbq spareribs 3-2-1

Spareribs 3-2-1 BBQ Recept – Garlic BBQ-saus

Een van de meest populaire bbq gerechten: Spare ribs. En dan bereid met de wereldberoemde 3-2-1 kooktechniek. Van origine betelend 3-2-1 niet minder dan 3 uur roken, 2 uur garen in aluminium folie en 1 uur afgrillen. Nu zijn deze tijden relatief te noemen en geheel afhankelijk van de dikte van je ribs. Dus denk…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastRund lomo al trapo op de bbq

Lomo Al Trapo Caveman style, met Aji Picante Saus

Lomo Al Trapo, wat letterlijk betekent lende in doek. Dit is misschien wel het gaafste gerecht om te maken op de barbecue. Als je je vrienden en familie wil imponeren met jouw bbq skills, dan is dit bbq recept succes verzekerd. Beloofd! Als ze een verbrand stuk theedoek uit je bbq zien komen, en ze…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken kamado bbq porchetta recept

BBQ Buikspek Porchetta Italy vs Japan 2-2

Een stukje buikspek is al lekker van zichzelf, maar als je er een heerlijke porchetta van maakt dan is dat de hemel op aarde. Wat een geweldige smaaksensatie. Knapperig, zout, zoet, kruidig. Stop een stuk in je mond, doe je ogen even dicht en proef alle smaken in je mond exploderen. En als dit samen…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtHot 'N FastRund bavette met rijst, witlof en lenteui op de kamado bbq, recept

Bavette op de Kamado met Witlof en Lenteui

Bavette, ook wel vinkenlap genoemd. Toch wel een van mijn favoriete stukken vlees. Ook omdat het snel te bereiden is, en je dus ook doordeweeks heerlijk kunt genieten van een snelle bbq. Wie wil dat nou niet!? Als je ‘s avonds na een zware werkdag thuis komt wil je toch wel beloond worden met overheerlijk…

Read more
BBQ ReceptenHoofdgerechtLow 'N SlowVarken bbq iberico rib fingers en aardappels

Iberico Rib Fingers in Knoflook marinade en BBQ Saus, met gepofte aardappel

Iberico wat? Ribfingers, what the hell? Toen ik Iberico ribfingers hoorde toen dacht ik, een varken heeft toch geen vingers? Nee da’s een geintje natuurlijk. Ribfingers zijn gesneden van de ribben. Als men de ribben van het varken snijdt zitten deze stroken vlees nog aan de ribben. Ze worden los gesneden, en zo ontstaan de…

Read more

BBQ, een eeuwenoud fenomeen. Iets wat iedereen wel een keer gedaan en geproefd heeft. Duizend en een recepten en smaken. Voor ieder wat wils, voor ieder met smaak voor lekker eten. BBQnoeier.nl is hét BBQ Blog waar het draait om super culinaire recepten en mega eenvoudige voor de doordeweekse werkdag. Ik deel mijn ervaringen waar jij de vruchten van plukt ;-)! Heb jij ook een schitterend recept wat je graag met mij wil delen. Graag! Neem ev en contact met mij op en misschien kunnen we samen iets leuks bedenken.

BBQ Online receptenboek

Nee, geen echt boek maar gewoon een website met heel veel informatie over BBQ, recepten, tips en tricks van een BBQ verslaafde. Alles wat ik maak leg ik vast en deel ik met de wereld, je kunt op mijn blog de handige zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar low and slow, kip, rund, varken, ribs etc. Handig toch? Zo heb je in een mum van tijd heel veel inspiratie voor jouw bbq met vrienden en familie.